Een lichtstudie en lichtplan is onontbeerlijk voor een juiste verlichting van uw leefruimten, keuken, badkamer enzovoort. Hiervoor doe je best beroep op een verlichtingsspecialist zoals Crea-Accent.

De tijd dat de architect één verlichtingspunt voorzag in een ruimte en dat de aanvullende verlichting met staanlampen gebeurde, is definitief voorbij. Vandaag maakt de verlichting deel uit van de woning. Een meerpuntsverlichting met spots die op een precieze plaats moeten ingebouwd worden in het plafond of sfeerverlichting in de gang en op de trap. Dit vergt allemaal een goede planning. Als voorbeeld bespreken we in deze blogpost hoe we het aanpakken om een keukenverlichting te bepalen.

In de keuken wordt aan multitasking gedaan, zorg dan ook voor een flexibel lichtplan.

Een goed verlichte keuken heeft tot doel dat de maaltijden er perfect bereid kunnen worden, zorgt voor de juiste sfeer tijdens de maaltijd en maakt het bovendien mogelijk dat de kinderen er hun huiswerk kunnen maken. Met sfeervolle verlichting wordt de keuken ook de plek bij uitstek om te ontspannen na een lange dag.

Naast de verschillende functies waarvoor een keuken gebruikt wordt, hangt de juiste verlichting ook af van de grootte van de keuken. Voor ruime keukens wordt steeds een combinatie van algemene verlichting, taakverlichting en accentverlichting ingepland. Bij het bepalen van de verlichting houden we ook rekening met de kleur van de keuken. Zo kan een donkere keuken tot twee keer zoveel licht nodig hebben dan een lichtere keuken. Wij bepalen de waardes en posities in functie van de kleur en de reflectie van het licht op de kasten, plafond, wanden en vloer.

Het lichtplan

Lichtstudie keuken

Crea-Accent zet de lichtstudie om in een lichtplan. Hierin wordt de positie van de lichtpunten bepaald. Zowel de positie als de verlichtingsrichting van de lichtpunten staan op het plan aangeduid. Per lichtpunt worden de toestellen en lampen bepaald. Per ruimte vindt u in dit lichtplan ook een materiaallijst voorzien van afbeeldingen en productdetails. Crea-Accent geeft tevens een advies over de groepen per schakelaar en dimmer.
Het lichtplan wordt op die manier een geschikte leidraad voor uw installatie. Of u nu kiest voor een klassieke installatie of domotica. Crea-Accent brengt alles nauwgezet in kaart. Voor moderne woningen kan er een 3D-model worden gemaakt zodat u de effecten en lichtopbrengsten vooraf kunt zien. Deze worden nauwkeurig berekend met een professioneel computermodel.

Heb je bouwplannen of je gaat verbouwen? Schenk dan zeker de nodige aandacht aan juiste verlichting. Vraag lichtadvies bij Crea-Accent, wij helpen u bij het maken van de juiste keuze en werken het volledige lichtplan op maat uit. Vraag hier je GRATIS lichtstudie aan.

 

lichtstudie aanvragen

 

Wil je onze komende verlichtingstips blijven ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of like onze Facebook pagina!